본문 바로가기
맥주로 세계 여행

TSINGTAO STOUT (青岛啤酒 黑啤, 중국 맥주)

by Liquid Fire 2019. 2. 7.
728x90

1. 제품명 : 青岛啤酒 黑啤 (청도비주 흑비, 칭다오 스타우트, TSINGTAO STOUT)

青: 푸를 청, 岛: 섬 도, 啤: 맥주(麥酒) 비, 酒: 술 주, 黑: 검을 흑, 啤: 술 주

2. 원산지 : 중국

3. 알코올 : 나라 술농도가 중국과 달라 서로 사맛디 아니할쎄...

   原麦汁浓度(원맥즙농도) : 12.0˚P, 酒精度(주정도) : ≥4.1%vol

4. 원재료 : 水, 大麦芽, 焦香麦芽, 大米, 小麦芽, 黑色麦芽, 啤酒化及制品, 浓缩红枣汁, 食用香精

              (물, 대맥아, 초향맥아, 대미, 소맥아, 흑색맥아, 비주화급제품, 농축홍조즙, 식용향정) 

5. 제조회사 : 青岛啤酒, Tsingtao Brewery Co., Ltd. (홈페이지 링크)

6. 맥주종류 : Foreign / Export Stout

A special style of Stout that is brewed bigger than normal for a long journey, the more traditional Foreign / Export Stouts will be found in the tropical regions of the world. Higher in alcohol with a very pronounced roasted character. Expect moderate to high roasted grain and malt flavor with a coffee, chocolate, or lightly burnt grain character, although without a sharp bite. Moderately dry with low to medium esters and medium to high bitterness. Moderate to no hop flavor, can be earthy, herbal, or floral. (출처: Beer Advocate) → 미국 시각이다.




728x90

댓글